یادداشت کن لذت ببر

تبلیغات

موضوعات

نویسندگان

پشتيباني آنلاين

    پشتيباني آنلاين

درباره ما

    یادداشت کن لذت ببر
    به وبلاگ من خوش آمدید امیدوارم مطالبی که در وبلاگ براتون گذاشتم مورد استفاده تان قرار بگیرد و خوشتان بیاید اگر هم از مطالب خوشتان امد یا دوست نداشتید حتما در قسمت نظرات بنویسید خوشحال میشم نظرات شما عزیزان را بدانم.این وبلاگ در تاریخ اذر ماه 1393 شروع به کار کرده برای شما دوستان عزیز.......... امیدوارم روز خوبی داشته باشید در وبلاگ بنده .

امکانات جانبی



ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

    نام کاربری
    رمز عبور
    تکرار رمز
    ایمیل
    کد تصویری

آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 3467
    کل نظرات کل نظرات : 40
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 18

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 338
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 2130
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 34
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 213
    آي پي امروز آي پي امروز : 113
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 710
    بازدید هفته بازدید هفته : 9782
    بازدید ماه بازدید ماه : 25677
    بازدید سال بازدید سال : 72504
    بازدید کلی بازدید کلی : 359735

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 18.117.129.247
    مرورگر مرورگر :
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز :

چت باکس


    نام :
    وب :
    پیام :
    2+2=:
    (Refresh)

پربازدید

تصادفی

تبادل لینک

    تبادل لینک هوشمند

    برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان یادداشت کن لذت ببر و آدرس yaddashtkon.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






خبرنامه

    براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



آخرین نطرات

بزرگترین هک ها در شبکه های اجتماعی جهان

 

بزرگترین هک ها در شبکه های اجتماعی جهان

 


بانک JP Morgan:
بزرگ ترین بانک وال استریت JP Morgan نام دارد که یکی از بزرگ ترین شبکه های بانکی جهان را نیز در خود جا داده است. اوایل ماه جاری میلادی از مشتریان این بانک در شبکه اجتماعی تويیتر خواسته شد با استفاده از هشتگ #AskJPM پرسش هاي مختلف خود را به صورت مستقیم مطرح کنند تا پاسخ های مرتبط با آن را در اختیار بگیرند. تويیتری ها استقبال گسترده ای از این کار انجام دادند، اما بررسی های بعدی نشان داد که این اتفاق زمینه لازم برای سوءاستفاده هکرها را فراهم کرده است.
مرکز Topsy اعلام کرد که در شش ساعت نخست بیش از هشت هزار کاربر از طریق این هشتگ پرسش هاي مختلف خود را با بانک مطرح کردند که اطلاعات مربوط به دوسوم آنها در اختیار هکرها قرار گرفت. هدف اصلی از برقراری این طرح پرسش و پاسخ این بود که مشتریان بتوانند با سیستم بانک ارتباط نزدیک تر برقرار کنند و در این میان جیمی لی، یکی از مدیران ارشد JP Morgan در این اقدام به صورت مستقیم پاسخ مشتریان را می داد. اما هکرها از این فرایند سوءاستفاده کردند تا طی پرسش و پاسخ های مستقیم خود را در قالب سیستم بانکی معرفی کنند و به اطلاعات بانکی کاربران دست یابند.
این اتفاق موجب شد عصر همان روز بانک JP Morgan روی صفحه اختصاصی خود بنویسد: «طرح پرسش و پاسخ در تويیتر از فردا تعطیل خواهد شد. این یک ایده بد بود و موجب شد ما هک شویم». این بانک طی یک سال گذشته چند بار دیگر مورد حملات سایبری مختلف قرار گرفت.


شرکت British Gas:
حمله سایبری برای بریتانیایی ها با بانک JP Morgan پایان نیافت. در اکتبر سال قبل شرکت British Gas اعلام کرد هزینه خدمات مختلف خود را 10 درصد گران کرده است و برای نخستین بار این خبر روی تويیتر منتشر شد. مرتبط با این خبر کمپینی تشکیل شد که اطلاعات خود را با هشتگ #AskBG منتشر می کرد و برت پیلس، مدیر مرکز خدمات مشتری شرکت هدایت این کمپین را عهده دار شده بود.
اما این کمپین تنها یک روز دوام آورد و همان شب مشخص شد هکرها کنترل این هشتگ را در دست گرفته اند و در طرح پرسش و پاسخ مستقیم، حجم گسترده سوالات بی ربط ارسال می کنند تا این شرکت نتواند آنها را مدیریت کند. این فرایند به گونه ای دنبال شد که در نخستین شب راه اندازی هشتگ #AskBG صفحه اختصاصی شرکت انرژی British Gas در تويیتر به طور کامل از کار افتاد و در نهایت این شرکت با صدور بیانیه ای اعلام کرد هک شده است.


شرکت هواپیمایی British Airways:
افزایش به کارگیری شبکه های اجتماعی موجب شده برندها از این طریق ارتباط نزدیک تری با مشتریان خود برقرار کنند و بتوانند نسبت به رقبا جلوتر باشند. این روشی است که معمولا برای فروش هرچه بهتر کالاها و تبلیغات گسترده تر در تويیتر، فیس بوک و شبکه های اجتماعی مشابه دنبال می شود.
شرکت هواپیمایی British Airways نیز مانند دیگر سازمان های بزرگ اوایل سال جاری میلادی به صورت گسترده روی این روش تمرکز کرد و بر اساس آن تويیتر به عنوان مرکز ارایه خدمات هوایی و انتشار گسترده تبلیغات شرکت انتخاب شد. این روند ابتدا خوب به نظر می رسید و رضایت بیشتر مشتریان را كسب كرده بود. اما طولی نکشید که در ماه فوریه اعلام شد صفحه اختصاصی این شرکت هوایی در تويیتر هک شده است. هکرها پس از آنکه کنترل این حساب کاربری را در اختیار گرفتند، روی آن نوشتند: «با British Airways پرواز نکنید. سرویس خدمات مشتری این شرکت ناکارآمد و پروازهای آن ناامن است».
بررسی های بعدی نشان داد یک آرایشگر ساکن شهر شیکاگو توانسته صفحه اختصاصی این شرکت را هک کند و به اين وسيله موجب شود ارزش سهام آن در بازار بورس به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یابد. این آرایشگر آمریکایی پس از آنکه به همراه پدر خود پروازی را با شرکت BA انجام داد و در پایان سفر چمدان پدرش گم شد، تصمیم گرفت با این کار خشم خود را نشان دهد. پس از آنکه پیام این آرایشگر آمریکایی روی صفحه اختصاصی BA در تويیتر منتشر شد، بیش از 50 هزار نفر آن را مشاهده کردند.


سوپرمارکت Tesco:
این سوپرمارکت زنجیره ای محبوبیت زیادی نزد مردم آمریکا دارد و برای آنکه بتواند آخرین تخفیف ها، طرح ها و محصولات جدید خود را معرفی کند، روی فیس بوک و تويیتر فعالیت گسترده ای انجام می دهد. برای این سوپرمارکت سیستم خودکار انتشار مطالب روی شبکه های اجتماعی در نظر گرفته شده است و مشتریان نیز به صورت مداوم به صفحه اختصاصی Tesco سر می زنند. اما اوایل سال جاری پس از انتشار همزمان یک پیغام روی صفحه این شرکت در فیس بوک و تويیتر مشخص شد هکرها کنترل آن را در اختیار گرفته اند. در این پیام نوشته شده بود: «هم اکنون ما انرژی کافی برای انتشار مطلب نداریم. شما می توانید هشت صبح فردا با هشتگ #TescoTweets به ما مراجعه کنید».
هزاران مشتری این شرکت پس از مشاهده پیام مذکور تعجب کردند و سپس شرکت Tesco با انتشار بیانیه ای گفت: «متاسفانه برخلاف درنظر گرفتن امکانات امنیتی مختلف شب گذشته هک شدیم و کنترل تمام حساب های کاربری ما در شبکه های اجتماعی مختلف به دست هکرها افتاد. ما از این اتفاق شرمنده ایم؛ این تويیت با برنامه ریزی قبلی به وسيله هکرها منتشر شد و ما هرگز برای خدمات رسانی به شما تعلل نمی کنیم».
در همان روز شرکت Tesco به صورت رسمی صفحات اختصاصی خود در شبکه های اجتماعی مختلف را به صورت موقت تعطیل کرد و با انتشار مطلبی در تمام روزنامه های کثیرالانتشار، ضمن عذرخواهی از مشتریان خود این مطلب را به آنها اطلاع داد.


رستوران مک دونالد:
رستوران مک دونالد از ژانویه 2012 به بعد از طریق هشتگ #McDStories ارتباط نزدیک با مشتریان خود برقرار کرده است و به روش های مختلف کاربران را مجبور می کند با مراجعه به این هشتگ امتیاز کسب کنند تا برای مراجعه به شعبات مختلف آن تخفیف بگیرند. این هشتگ که در تويیتر کاربرد بیشتری دارد، تجربیات مثبت کاربران در مورد ساندویچ های مک دونالد را هم انتقال می دهد و موجب شده بر محبوبیت این رستوران بین المللی افزوده شود. البته در برخی مواقع مشتریان با استفاده از این هشتگ اعتراض هاي خود را نیز اعلام و انتقادات خود را به مسوولان منتقل می کنند.
اما این رستوران که به صورت عمده ساندویچ سرو می کند، دسامبر گذشته متوجه شد هکرها کنترل هشتگ مذکور را در اختیار گرفته اند و تمام پیام هایی که از طریق این هشتگ ارسال می شوند، مشابه بوده و یک محتوای منفی را اعلام می کنند. پس از گذشت چند ساعت، مک دونالد میلیون ها پیام مشابه از طریق این هشتگ دريافت كرد. بررسی های دقیق تر نشان داد که یک گروه هکری چینی توانسته اند مدیریت این هشتگ و حساب کاربری مک دونالد را در اختیار بگیرند. این مشکل هشت ساعت به طول انجامید و مک دونالد پس از حذف پیام های مذکور اعلام کرد امنیت در صفحه اختصاصی او برقرار شده است.


رستوران Burger King:
فوریه امسال رستوران زنجیره ای و بین المللی Burger King متوجه شد با حمله گسترده هکرها مواجه شده است. هکرها پس از آنکه توانستند مدیریت حساب کاربری در شبکه های اجتماعی مختلف را در اختیار بگیرند، روی تمامی آنها نام این رستوران را به مک دونالد تغییر دادند و در پیامی نوشتند: «این شرکت به مک دونالد فروخته شد؛ زیرا با یک شکست بزرگ مواجه شده است. به یکی از شعبات مک دونالد در نزدیکی خود مراجعه کنید».
پس از این اتفاق مشخص شد از سوی صفحه اختصاصی Burger King در شبکه های اجتماعی مختلف تويیت ها و پست های جعلی فراوان منتشر شده و اطلاعات نامناسب به طور دايم ارایه می شود. این تويیت ها انواع تهمت های نژادی، فحاشی، مصرف مواد مخدر و ... را شامل می شدند.
پس از گذشت چند ساعت، مک دونالد از این موضوع مطلع شد و روی صفحه اختصاصی خود در فیس بوک نوشت: «ما به رستوران Burger King به عنوان رقیب خود احترام می گذاریم. به صراحت اعلام می کنیم این حملات هیچ ارتباطی با ما نداشته است».


شرکت هواپیمایی Qantas Airways:
باید گفت British Airways تنها شرکت هوایی نبوده که در شبکه های اجتماعی مورد هدف حملات سایبری قرار گرفته است. در سال 2011 میلادی شرکت ارایه کننده خدمات مسافرتی و هواییQantas Airways از مشتریان خود خواست در شبکه های اجتماعی مختلف درباره آرزوهای خود برای یک پرواز بهتر نظر بدهند و تجربیات خود را از طریق هشتگ #QuantasLuxury با دیگر کاربران به اشتراک بگذارند. این شرکت به جای آنکه فانتزی های مسافران خود از مسافرت های هوایی را دریافت کند، انواع پست های منفی با محتوای نامناسب را مشاهده کرد و طی گذشت چند ساعت متوجه شد هشتگ مذکور هک شده است. این هک به قدری گسترده بود که در تمام سرویس های زمینی شرکت Qantas اختلال ایجاد شد و با انتشار بیانه ای در تاریخ 29 اکتبر 2011 شرکت مذکور از مشتریان خود عذرخواهی کرد و توضیح داد این اقدام را بدون درنظر گرفتن موازین امنیتی انجام داده است.


شرکت موسیقی HMV:
ژانویه امسال مراکز خبری اعلام کردند حساب کاربری شرکت بین المللی تولید موسیقی HMV به همراه حساب های کاربری مربوط به 190 نفر از مدیران ارشد آن در تويیتر هک شده است. در تمامی این صفحات نوشته شد: «این پیام به صورت مستقیم از دفتر مرکزی شرکت منتشر می شود: همه ما اخراج شده ایم». پس از آن مطلب دیگری با مضمون زیر در این صفحات منتشر شد: «در یک اقدام 60 نفر از کارمندان این شرکت اخراج شدند. این تعداد بسیار زیاد است و حقوق کارمندان در آن لحاظ نشده است. این پیام برای دفاع از حقوق این کارگران ارسال شده است».
از آنجا که پیام مذکور در بیش از 190 صفحه اختصاصی در تويیتر منتشر شده بود، شرکت HMV به راحتی نتوانست کنترل آنها را در دست بگیرد و چند روزی طول کشید تا دوباره امنیت بر قزار شد.

 


تاریخ ارسال پست: یک شنبه 25 بهمن 1394 ساعت: 11:17
می پسندم نمی پسندم

بالا بردن امنیت سرور

 

بالا بردن امنیت سرور

 

: از کلمات عبور پیچیده استفاده کنید :
کلمات عبور ساده بزرگترین مشکل امینتی را برای سرور شما به وجود می آورند. داشتن کلمات عبور امن و پیچیده (چه برای خود سرور و چه برای کاربرانی که روی سرور قرار دارند) بسیار با اهمیت است.به عنوان مثال اگر کاربر شما ازکلمه ی عبور ی استفاده کند که به راحتی توسط هکر ها قابل حدث زدن باشد در وحله ی اول باعث deface شدن سایت خود شده و اعتبار شرکت شما رو زیر سوال می برد دوم ممکن است از طریق این سایت برای ارسال ویروس و هرزنامه استفاده بشه یا بویسله ی local exploit ها به بقیه سایت ها آسیب برسونه.
*
شما می تونید با ویرایش تنظیمات مربوط به کلمات عبور در فایل /etc/login.defs بر اساس نوع کار شما با سرور و درجه ی امنیتی که برای خود در نظر می گیرید کاربران مجبور به داشتن کلمات عبور ایمن کنید.توضیحات کامل در مورد هر یک از پارامتر های فایل login.defs داخل خود فایل و در بالای هر کدام از پارامتر ها موجود می باشد.
معمولا کلمات عبور باید حداقل ۸ حرفی و شامل حرفعدد و علائم باشند. هیچ وقت از کلمات معنی دار یا تاریخ های مهم استفاده نکنید. اگر می خواهید امن بودن کلمه عبور خود را بررسی کنید می تونید اون را با استفاده از این نرم افزار (http://www.openwall.com/john) تست کنید . اگر ظرف ? – ? ساعت کلمه عبور شما crack شد یعنی کلمه عبور شما امن نیست.
همین سایت یک ابزار دیگه برای بررسی طول کلمات عبور کاربران سرور ساخته است بوسیله ی (http://www.openwall.com/passwdqc) می توانید لیست کاربرانی که از کمات عبور نا امن استفاده میکنند را پیدا کنید و به آنها هشدار دهید .


2:وب سرور خود را secure کنید:
مهمترین قسمتی که با عموم کاربران در ارتباط است و بیشتر مورد حمله و نفوذ قرار می گیرد همان webserver است .
یکی از بهترین ماژول هایی که برای جلوگیری از استفاده ی نابجا از وب سرور استفاده می شود mod_security است که در همین وب لاگ بار ها در موردش صحبت کردیم. البته خود اون فقط یک ابزاره و بقیش برمیگرده به هنر مدیر سرور در طراحی یک سری rule مناسب مخصوص اون سرور برای اطلاعات بیشتر به سایت های http://www.modsecurity.org و http://www.gotroot.com سر بزنید.
توجه کنید که همیشه موقع compile کردن apache گزینه ی suexec حتما فعال باشد. فعال کردن این گزینه به معنی اجرا شدن اسکریپت های CGI تحت owner خود (مالک فایل) می باشد. این گزینه باعث جلوگیری از دسترسی فایل های CGI به فایل های سیستم میشه و همچنین برای جلوگیری از فایل هایی که باعث در سرور می شود بسیار مناسب است.
همچنین بعضی ها اعتقاد داند که باید PHPsuexec هم روی سرور فعال باشه این گزینه باعث میشه که فایل های php هم تحت کاربر خودشون اجرا بشن و با عث بالا بردن امنیت فایل های سیستمی و جلوگیری از استفاده نا بجا از این گونه اسکریپت ها میشه .
می تونید apache رو بوسیله ی دستور /scripts/easyapach که به شما محیط نیمه گرافیکی میده یا با استفاده از خود whm که محیط کاملا گرافیکی داره compile کنید.
با استفاد از فعال کردن گزینه ی open_basedir در قسمت Tweak Security در WHM دسترسی کاربران را از مشاهده ی فایل هایی که خارج پوشه ی مربوط به خودشون هست بگیرید.
اگر خیلی از امنیت سرور خود حراس دارید و نمی توانید تک تک دسترسی ها مسدود کنید می توانید به راحتی در فایل php.ini گزینه ی safe mode را فعال کنید . Safe_mode=on این گزینه هر لحظه چکمیکنه که آیا کسیکه داره این فایل رو اجرا میکنه مالک اون قسمتهست یا نه و خیلی دستورات را خود به خود مسدود میکنه . و راحت ترین راه برای بستن دسترسی های اضافی روی سروره . البته باید گم که با فعال کردن این گزینه حدود ۶۰ درصد از scriptها و کاربران به مشکل برمی خورند.


3: غیر فعال کردن compiler ها برای کاربران دیگر :
۹۹ درصد کاربران نمی دونن compiler ها روی هاست به چه درد می خوه و اصلا استفاده ای از اونها ندارند پس چه بهتره برای همه ی کاربرانی که استفاده ندارند اون رو disable کنید . این کار رو می تونید در whm در قسمت Compilers Tweak انجام بدید . اکثر باگ های امینتی کشف شده نیار دارند تا همون موقع روی سرور compile بشن با غیر فعال کردن اون حال بسیاری از هکر ها رو میگیرید.


4: همیشه بروز باشید :

۸۰ در صد مشکلات امینتی در روز های اول عمرشون براشون patch و update امنیتی میاد یعنی یک bug هرچقدر هم که underground باشد بالاخره براش patch نوشته می شود  پس سعی کنید که همیشه از آخرین نسخه های نرم افزار استفاده کنید . نسخه ی کرنل حداقل هر ۲ ماه یک بار باید بروز بشه بقیه نرم افزار ها باید هر هفته چک بشن و در صورت لزوم update بشوند. خود cpanel باید هر روز updateشود به دلیل اینکه هر روز شرکت سی پنل به روز می شود


۶: از maildir به جای mailbox استفاده کنید:
ما دونوع ذخیره سازی روی لینوکس داریم برای ایمیل ها . اولی به صورت mail box هست و دومی maildir که گزینه ی دوم بسیار از لحاظ امنیتی بهتره و باعث افزایش سرعت میل سرورتون هم میشه . البته در نسخه ی جدید cpanel به صورت پیش فرض maildir نصب میکنه ولی اگر سرورتون بیش از یک سال عمر داره و روش خاک نشسته بهتره همین حالا به maildir ارتقا بدید. قبلش از اطلاعاتتون backup بگیرید . بنده هیچ مسئولیتی در قبل از دست دادن اونها ندارم . می تونید از پشتیبانی دیتا سنترتون بخواید تا این کار رو انجام بده.

 

 


تاریخ ارسال پست: یک شنبه 25 بهمن 1394 ساعت: 11:15
می پسندم نمی پسندم

بدافزارها و شباهت آنها به پشه‌ها

بدافزارها و شباهت آنها به پشه‌ها

 

 به گزارش روابط عمومی شرکت ایمن رایانه پندار، نماینده رسمی و انحصاری شرکت پاندا سکیوریتی در ایران، در سال های اخیر نحوه عمکلرد بدافزارها نسبت به گذشته بسیار متفاوت و البته پیچیده شده است. به گونه ای که آنها تنها از یک روش حمله استفاده نمی کنند و برای رسیدن به هدف خود و پایان ماموریت شان هر راه حفاظت نشده ای را امتحان می کنند.

روش حمله بدافزارها بسیار به روش حمله پشه ها شباهت دارد آنها هزاران نفر را به گونه های مختلف مورد حمله قرار می دهند و افراد هم هیچ وقت نمی توانند برای در امان ماندن از دست آنها یک پوشش فلزی دور خود بکشند. یکی از شباهت های جدی بدافزارها به پشه ها نحوه حمله آنها است. پشه ها برای حمله مجبورند به افراد خیلی نزدیک شوند. بدافزارها هم همین طور عمل می کنند هر وقت به یک بدافزار آلوده شدید بدانید که نفوذگران توانسته اند به سیستم شما خیلی خیلی نزدیک شوند و احتمالاً کنترل آن را به دست گرفته‌اند.

عملکرد بدافزارها هرروز و هرروز سازمان یافته تر می شود. براساس آخرین بررسی ها توسط موسسه Verizon Data Breach Investigation، 20 تهدیدی که در صدر تهدیدات سال 2013 قرار گرفته اند از روش مهندسی اجتماعی بهره برده اند. این بدافزارها اغلب به دلیل استفاده هم زمان از چند روش حمله نظیر حملات فیشینگ، هک و توسعه نرم افزارهای مخرب توانسته اند اقدامات نفوذی خود را برای مدت طولانی در شبکه پایدار نگه داشته و تا مدت های طولانی اقدام به سرقت اطلاعات کنند. افزایش استفاده از تلفن های هوشمند قدرت عمل بیشتری به بدافزارها داده و به آنها کمک می کند که مانند یک پشه که می تواند هر قسمتی از بدن انسان را بگزد از هر نقطه ای حملات نفوذی خود را به کاربر وارد کنند.  با توجه به چنین شرایطی نیاز به تکنیک‌های جدیدتری برای دفاع احساس می‌شود.

با توجه به قدرت بالای بدافزارها در حمله به قربانیان، کاربران مجبورند برای محافظت از خود در برابر این تهدیدات از لایه های مختلف حفاظتی بهره ببرند. محققان موسسه Verizon Data Breach Investigation توصیه می کنند کاربران چه در سازمان و چه در منزل خود همواره نسبت به ایمیل‌ها، دروازه‌های وب، هرزنامه‌ها و دستگاه های تلفن همراه و یا رایانه های قابل حمل خود گوش به زنگ باشند تا از نیش پشه ها در امان بمانند.

 

 


تاریخ ارسال پست: یک شنبه 25 بهمن 1394 ساعت: 11:15
می پسندم نمی پسندم

بالا بردن امنیت جوملا

بالا بردن امنیت جوملا

 

1: حذف کامل پوشه installation پس از نصب جوملا :


2: تغییر نام کاربری پیش فرض مدیر جوملا :


3: حتما از رمز عبوری استفاده کنید که برای سایرین قابل حدس زدن نباشد و به راحتی کشف نشوند.


4: استفاده از افزونه‌های امنیتی جوملا :

مثال :

http://extensions.joomla.org/extensions/access-a-security/site-security

 


5: افزونه هایی که در سایت خود استفاده مینمایید را همواره بروز نگه دارید:
به عنوان مدیر یک سایت این وظیفه شما است که از بروز بودن افزونه های سایت خود مطمئن باشید برای این کار میتوانید دائما به سایت های انتشار دهنده این افزونه ها سر بزنید و از بروز بودن آن ها اطمینان حاصل کنید .و البته بسیاری از افزونه در قسمت مدیریتشان نسخه افزونه را اعلام می کنند


6: طول عمر کش را زیاد نکنید این گزینه در پیکربندی سایت قرار داد و برخی موارد دیده ام که طول عمر کش را برخی از سایت زیاد میکنند تا تعداد میهمانان را زیاد نشان دهد . ببینید در پوشه کش جوملا نام کاربری و رمز ورود شما تا زمانی که جلسه کاری به پایان نرسد وجود خواهد داشت و سیستم شما را وارد شده فرض میکند کافی است هکر به این پوشه و پوشه لاگ دسترسی پیدا کند و


7: خودداری از نصب افزونه‌های ناشناس و نامعتبر و کرک شده:
برای مثال یک ماژول یا قالب تجاری که در اینترنت به صورت رایگان توسط برخی سایت‌ ها ارائه می‌شوند ممکن است وسیله‌ای برای نفوذ به سایت جوملای شما باشند (اسب تروا)، یا اینکه افزونه‌ای رایگان ارائه شده ولی تهیه کننده موارد امنیتی را بدرستی رعایت نکرده و این خود زمینه ساز هک سایت شما می‌شود.

 


تاریخ ارسال پست: یک شنبه 25 بهمن 1394 ساعت: 11:14
می پسندم نمی پسندم

نحوه متحرک ساختن متن با تگ marquee در HTML

نحوه متحرک ساختن متن با تگ marquee در HTML

در گستره تگ های وب (HTML)، بعضا به مواردی برمی خوریم که علی رغم کارایی و به اصطلاح کار راه انداز بودن، توسط کنسرسیوم جهانی وب یا W3C، غیراستاندارد ارزیابی شده اند، یکی از این موارد که مخصوصا در بین کاربران ایرانی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، تگ متحرک سازی متون در صفحات HTML یا Marquee است، مثلا در وبلاگ ها و سایت های مختلف برای به حرکت درآوردن لیستی از لینک ها در باکس های کناری یا نمایش عناوین اخبار و آخرین مطالب به صورت اسکرول افقی و خیلی ایده های جالب دیگر، از Marquee استفاده می شود، از اینرو با وجود غیر استاندارد بودن این تگ، ولی به جهت کاربرد بسیارش، قصد داریم در این آموزش به آن بپردازیم.

تگ marquee چیست و چه کاربردی دارد؟

 


marquee
نام تگی است که اولین بار توسط مرورگر اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer) معرفی شد، این تگ با هدف متحرک سازی متن، تصویر و... در صفحات HTML به صورت های مختلف، از جمله اسکرول در جهت عمودی، افقی، چپ و راست، با قابلیت تنظیم سرعت، رنگ و برخی ویژگی های دیگر ارائه گردید و در حال حاضر توسط اکثر مرورگرهای وب به خوبی پشتیبانی می شود، برخی آن را با تگ مشابه blink مقایسه می کنند که البته marquee با blink تفاوتهای زیادی دارد، چرا که از تگ blink صرفا جهت ایجاد متون و لینک های چشمک زن استفاده می شود، اما تگ marquee، گستره استفاده وسیع تری دارد و برای اسکرول متن یا تصویر با قابلیت های بیشتر، کاربرد دارد؛ با این وجود کنسرسیوم جهانی وب W3C، به دلایلی توصیه می کند که از آن در طراحی صفحات وب، استفاده نشود که خود جای تامل دارد.

چرا نباید از تگ marquee استفاده کنیم؟



تاریخ ارسال پست: یک شنبه 25 بهمن 1394 ساعت: 9:13
می پسندم نمی پسندم

نحوه قرار دادن جستجوی گوگل در سایت یا وبلاگ

نحوه قرار دادن جستجوی گوگل در سایت یا وبلاگ

در بخش آموزش کاربردی html، این بار به سراغ یک موضوع به ظاهر ساده و در عین حال پرکاربرد رفته ایم، در این آموزش می خواهیم به نحوه قرار دادن فیلد جستجوی گوگل در سایت یا وبلاگ با تنظیمات مربوط به سفارشی سازی و افزودن برخی قابلیت های جانبی دیگر بپردازیم، همانطور که می دانیم استفاده از این امکان گوگل، در خیلی از وبلاگ ها و سایت ها شایع است، از این رو، بد ندیدیم که مطلبی را به این موضوع اختصاص دهیم، در این آموزش ضمن بررسی نحوه ایجاد یک پرس و جو از سرور گوگل، با ساخت فرم های html به صورت سفارشی نیز آشنا خواهیم شد.

 

پرس و جو از سرور گوگل


قبل از اینکه به فرم جستجوی گوگل بپردازیم، بد نیست با نحوه ایجاد یک درخواست ساده و پارامترهای آن از سرور گوگل آشنا شویم، اگر دقت کرده باشید، هنگامی که عبارتی را در فیلد جستجوی این سایت وارد می کنید، پس از کلیک بر روی دکمه جستجو، در نوار آدرس، پارامترهایی قابل مشاهده است که با یک علامت & از هم جدا شده و قابل تشخیص هستند، در ساده ترین حالت، مثال زیر کلمه آموزش برنامه نویسی وب را جستجو می کند



تاریخ ارسال پست: یک شنبه 25 بهمن 1394 ساعت: 9:12
می پسندم نمی پسندم

نحوه درج علامت های خاص در HTML

نحوه درج علامت های خاص در HTML

شاید تا به حال پیش آمده باشد که بخواهید حرف یا کاراکتر خاصی را در صفحات وب و کدهای HTML درج کنید ولی با وجود جستجو و دقت در صفحه کلید یا آزمون و خطای ترکیب کلید های مختلف، به نتیجه مورد نظر نرسیده باشید، به طور مثال علائمی مانند ©، ®، ♥، ♦، ← و... معمولا به صورت عادی در صفحه کلید دیده نمی شوند و برای درج آنها باید از ترفندهایی که در ادامه خواهیم دید استفاده نمائیم، البته این ترفندها نیز خود متکی بر ترکیب کلیدهای مختلف یا بر اساس کدهای عددی و حروفی استاندارد هستند که در ادامه با آنها بیشتر آشنا خواهیم شد.

 

استاندارد مرورگرهای وب


قبل از ادامه آموزش بد نیست اشاره ای داشته باشیم به استانداردهای پشتیبانی شده توسط مرورگر های وب، توضیح اینکه مرورگرها برای نمایش حروف، اعداد و علائم به شکل درست، از استانداردهای تعریف شده ای پیروی می کنند که توسط نهادهای پژوهشی و بین المللی (کنسرسیوم استاندارد کاراکترها یا Unicode Consortium) ایجاد شده اند، به طور مثال در ابتدای پیدایش وب، مرورگر ها تنها از استاندارد ISO-8859-1 که شامل حروف و اعداد انگلیسی و برخی علائم بود، استفاده می کردند (که به آن ASCII گفته می شود، ASCII استاندارد پیش فرض وب است)، اما به تدریج به جهت فراوانی و نیاز سایر زبان ها، استانداردهای تعریف شده دیگری نیز توسط مرورگرها پشتیبانی شد، از جمله ISO-8859-6 برای زبان عربی، ISO-8859-7 برای زبان یونانی و...، اما کثرت زبان های دنیا متخصصان را به فکر ایجاد استانداردی فراگیرتر به نام UTF-8 یا (Unicode Transformation Format) انداخت تا اینکه با ایجاد آن الگویی فراگیر در حوزه وب شکل گرفت، البته نسخه های دیگری نیز از استاندارد ISO و UTF وجود دارد (به طور مثال UTF-16)، ولی پایه و اساس وب دو نسخه ISO-8859-1 یا همان ASCII و استاندارد UTF-8 هستند، اکنون در چارچوب این استانداردها است که می توانیم با ترکیب حروف، علائم و اعداد، کاراکترهای ویژه ای فراتر از تگ های معمولی HTML خلق کنیم که به طور عادی در صفحه کلید کامپیوترمان دیده نمی شوند



تاریخ ارسال پست: یک شنبه 25 بهمن 1394 ساعت: 9:10
می پسندم نمی پسندم

نحوه ایجاد لینک در HTML

نحوه ایجاد لینک در HTML

 

همان طور که اطلاع داریم، ایجاد لینک یا پیوند در صفحات وب امری عادی و مرسوم است، بدین معنی که مدیران وبلاگ ها و وبسایت های مختلف معمولا آدرس صفحات همکاران یا دوستان خود را در قسمتی خاص به نحوی درج می کنند که اگر بر روی آنها کلیک کنیم، وارد آدرس مورد نظر خواهیم شد، این حالت اغلب به صورت سیستماتیک (بدون کدنویسی) انجام می شود، یعنی کافی است آدرس صفحه (سایت، وبلاگ و...) را در قسمت درج لینک به همراه سایر مشخصات وارد کنیم تا آن لینک به لیست پیوندهای ما اضافه شود، اما باید بدانیم هنگامی که صفحه وب خود را مشاهده می کنیم، خروجی نهایی به صورت کدهای HTML به مرورگر ارسال شده است، لذا آشنایی با این مبحث می تواند تا حدود زیادی به درک ما از چگونگی کارکرد لینک ها کمک کند.

ایجاد لینک با تگ a و href

 

 

تگی که در HTML و در واقع در صفحات وب برای ایجاد لینک به سایر صفحات استفاده می شود تگ a است که در کنار href کامل می شود، عبارت a مخفف anchore یا لنگر است و href مخفف Hypertext Reference یا ابر متنی است که حاوی لینک (hyperlink) به صفحه دیگری است، به مثال زیر توجه کنید.



تاریخ ارسال پست: یک شنبه 25 بهمن 1394 ساعت: 9:9
می پسندم نمی پسندم

اموزش نحوه قرار دادن آهنگ و موسیقی پس زمینه در وبلاگ و سایت

اموزش نحوه قرار دادن آهنگ و موسیقی پس زمینه در وبلاگ و سایت

قرار دادن آهنگ و موسیقی پس زمینه در صفحات وب (وبلاگ و سایت) یکی از مرسوم ترین کارهایی است که معمولا مدیران وبلاگ ها و بعضا مدیران وبسایت ها انجام می دهند، البته آنهایی که در این رابطه تازه وارد تر هستند بیشتر ترجیح می دهند که از ابزار های رایگان وب استفاده کنند تا اینکه خود دست به کار شوند؛ از طرفی کاربران حرفه ای تر همیشه دوست دارند که کمترین وابستگی به سایت ها و ابزارهای سوم شخص (third party) داشته باشند، چون معمولا همراه ابزار، لینک ها و کدهای پنهان و تبلیغاتی نیز قرار دارد و حتی برخی اوقات تعداد زیاد این ابزارها در بارگذاری صفحه نیز اختلال ایجاد می کنند، به همین خاطر در این مطلب قصد داریم آموزش نحوه قرار دادن آهنگ و موسیقی پس زمینه در وبلاگ و سایت را به چند روش توضیح دهیم.

برای پخش یک آهنگ در صفحات وب در مجموع تقریبا دو راه وجود دارد:

 

- پخش آهنگ با کدهای ساده html و بدون استفاده از پلاگین و کدی اضافه.

- پخش آهنگ با پلاگین و کدهای جاوا اسکریپت یا فلش.

هر کدام از روش هایی که در بالا گفته شد دارای معایب و محاسنی هستند، پخش آهنگ بدون پلاگین و تنها با استفاده از کدها و تگ های ساده html اگرچه خیلی راحت تر و سریع تر است، اما متاسفانه مشکل سازگاری با برخی مرورگرها هنوز حل نشده باقی مانده و البته گویا در نسخه بعدی html یعنی HTML 5، قرار است  این مشکلات با استانداردسازی فرمت ها حل شود؛ روش پخش با استفاده از پلاگین اگرچه معمولا مشکل سازگاری با مرورگرها را حل می کند، اما به دلیل نیاز به بارگذاری عناصری مثل کد جاوا اسکریپت، فلش و... ممکن است برای همه به راحتی قابل استفاده نباشد، البته مشکل در حدی نیست که از آن صرف نظر کنیم؛ در این آموزش سعی می کنیم هر دو روش را توضیح دهیم و انتخاب را به خودتان واگذار می کنیم.

پخش آهنگ با تگ embed در html

 


تاریخ ارسال پست: یک شنبه 25 بهمن 1394 ساعت: 9:8
می پسندم نمی پسندم

کاربرد متاتگ refresh در صفحات وب (HTML)

کاربرد متاتگ refresh در صفحات وب (HTML)

همانطور که می دانیم، صفحات وب از استاندارد خاصی تحت عنوان کدهای HTML یا (HyperText Markup Language) پیروی می کنند، بدین معنی که فارغ از اینکه به چه زبان سمت سروری برنامه نویسی کنید، حاصل کار در وب، به صورت کدهای html نمایان خواهد شد، از طرفی گاهی مواقع به دلایل مختلف دسترسی به سرور محدود شده یا امکان پذیر نیست و برای اعمال دستورات و سلایق خود ناچاریم تنها دست به دامن این کدها شویم، نمود بارز این موضوع در سرویس های مدیریت وبلاگ خودنمائی می کند؛ مثلا اگر بخواهید کاربران را از وبلاگ قدیمی خود به وبلاگی جدید به صورت خودکار هدایت کنید، باید از متاتگی به نام رفرش (refresh) استفاده کنید که در این مطلب می خواهیم به تفصیل در رابطه با آن صحبت کنیم.

 

متاتگ refresh چیست؟


متاتگ رفرش یا refresh که به آن redirect هم می گویند، زیرمجموعه ای از شاخه متاتگ های http-equiv است که برای ارسال سربرگهای HTML یا HTTP header به کار می روند (به طور ساده HTTP header به معنی پاسخ های استاندارد و تعریف شده است که در مقابل درخواست مرورگر ارسال می شود تا مثلا وضعیت صفحه یا سرور، نحوه پردازش، یونیکد، ذخیره سازی و... را مدیریت کند)، متاتگ های http-equiv کاربردهای خاصی دارند، مانند:



تاریخ ارسال پست: یک شنبه 25 بهمن 1394 ساعت: 9:4
می پسندم نمی پسندم

چگونه در وبلاگ و سایت، لینک دانلود قرار دهیم؟

چگونه در وبلاگ و سایت، لینک دانلود قرار دهیم؟

یکی از پرکاربرد ترین روش هایی که در صفحات وب و از جمله در وبلاگ ها و وبسایت ها برای به اشتراک گذاری فایل ها، کلیپ ها، مجموعه تصاویر، کتابهای الکترونیکی و... مورد استفاده قرار می گیرد، درج لینک جهت دانلود است، اگرچه شاید برخی گمان کنند این کار، ساده و آسان به نظر می رسد، اما در واقع در عین سادگی ممکن است با چند اشتباه کوچک، فایل به درستی از سایت یا وبلاگ شما، قابل دریافت نباشد، از این رو در این آموزش می خواهیم به طور مختصر و مفید، نحوه فشرده سازی، آپلود و درج لینک جهت دانلود را آموزش دهیم، به امید اینکه مفید واقع شود.

استفاده از برنامه های فشرده ساز فایل

 


گام اول برای قرار دادن لینک جهت دانلود، فشرده کردن فایل مورد نظر است، البته این کار همیشه هم ضروری نیست، اما برای برخی از فایل ها انجام آن اجباری است، چرا که مرورگرها در حالت عادی نسبت به اجرای برخی از فایل ها در بستر خود اصرار دارند، مثلا اگر فایلی با پسوند mp3 داشته باشید و بخواهید آن را به صورت مستقیم دانلود کنید، با کلیک بر روی لینک دانلود، به جای ظاهر شدن پنجره دانلود، مرورگر تلاش می کند که آهنگ را در صفحه بارگذاری کند، البته راه حل این موضوع معمولا استفاده از گزینه موجود در کلیک راست (save target as) است؛ اما فشرده کردن یک فایل با فرمت zip یا rar می تواند از بروز این نوع مشکلات جلوگیری کند؛ این کار را با برنامه هایی نظیر winrar یا خود ویندوز انجام دهید.

آپلود فایل در یک سرور دانلود



تاریخ ارسال پست: یک شنبه 25 بهمن 1394 ساعت: 9:2
می پسندم نمی پسندم

چرا و چگونه از DOCTYPE در HTML استفاده کنیم؟

چرا و چگونه از DOCTYPE در HTML استفاده کنیم؟

آیا تا به حال در مورد سایت یا وبلاگ خود به مشکلاتی حل نشدنی برخورده اید که با وجود صرف ساعت ها وقت و انرژی نتوانسته باشید آنها را حل کنید؟ البته که در بیشتر موارد این چنین بوده، صرف نظر از اینکه یک برنامه نویس با تجربه یا یک کاربر عادی وب باشیم، همه به نوعی با این نوع مشکلات روبرو شده ایم و کماکان می شویم، برخی از این مسائل به دلایلی مثل خطا در کدنویسی یا جا انداختن تگ ها به فرض در ترسیم یک جدول (table) ممکن است رخ دهند، یا گاهی خطا در کدهای جاوا اسکریپت، تنظیمات نادرست خاصیت ها در css، خطاهای سرور و... ممکن است باعث ایجاد اختلال در عملکرد مورد انتظار سایت یا وبلاگمان شود، اما از همه اینها گذشته یک مورد به ظاهر ساده اما بعضا دردسرساز را هم نباید از قلم انداخت و آن دستور <DOCTYPE> در صفحات html است، این یادداشت نگاهی خواهد داشت به چرایی و چگونگی استفاده از این دستور در صفحات وب.

دستور DOCTYPE چیست؟

 


پیش از هر چیز بد نیست تعریفی از این دستور داشته باشیم، دستور DOCTYPE در واقع جزئی از تگ های html نیست، بلکه یک دستور راهنما برای مرورگرهای وب است، از آنجایی که کنسرسیوم جهانی وب (w3c) استاندارد های مختلفی از زبان پایه ی وب یعنی HTML یا (HyperText Markup Language) را ارائه نموده که هر کدام از آنها در مقایسه با هم دارای تفاوت هایی هرچند اندک هستند، اما این موضوع سبب می شود که مرورگرهای وب، در برخورد با صفحات مختلف نتوانند در حالت عادی، استاندارد صحیح را شناسایی کنند و لذا به جای پردازش متناسب با استاندارد اصلی، عملیات پیش فرض خود را برای نمایش صفحه انجام می دهند که این موضوع ممکن است با آنچه مورد نظر شما بوده باشد، فرق کند و یا از مرورگری به مرورگر دیگر، صفحات شما به چند شکل مختلف پردازش شوند، لذا برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، از دستور راهنمای DOCTYPE استفاده می شود تا نوع نسخه HTML استفاده شده را برای مرورگر مشخص کند.

استفاده از DOCTYPE اجباری یا اختیاری؟



تاریخ ارسال پست: یک شنبه 25 بهمن 1394 ساعت: 9:1
می پسندم نمی پسندم

آموزش نحوه قرار دادن فیلم و ویدئوهای FLV در وبلاگ و سایت

آموزش نحوه قرار دادن فیلم و ویدئوهای FLV در وبلاگ و سایت

همان طور که می دانیم، امروزه فیلم ها و کلیپ های ویدئویی جزء جدایی ناپذیر از دنیای وب شده اند و بیش از پیش کاربران و مدیران وبلاگ ها و سایت ها تمایل دارند که از این نوع محتوا در صفحات خود استفاده کنند و کلیپ هایشان را با دیگران به اشتراک بگذارند، اما برای اکثر افراد، انجام این کار به راحتی ممکن نیست و بیشتر کاربران ترجیح می دهند از شبکه های اشتراک گذاری فیلم و کلیپ استفاده نمایند؛ از این رو در این مطلب قصد داریم روش های درج فیلم و ویدئوهای FLV یا Flash Video را در وبلاگ و سایت، برای این دسته از دوستان آموزش دهیم.

پخش ویدئو در وب چه مسیری را طی کرده و به چه سمتی در حرکت است؟


پیش از فراگیر شدن فرمت FLV یا همان Flash Video به عنوان فرمتی استاندارد برای پخش ویدئوها در وب، کاربران ناچار بودند از ویندوز مدیا پلیر (Windows Media Player) یا کیوک تایم (Quick Time) و فرمت های پشتیبانی شده توسط آنها استفاده کنند که هر کدام مشکلاتی را برای بازدیدکننده گان صفحات به وجود می آوردند، از جمله اینکه این برنامه ها حجم، کیفیت و قابلیت سازگاری کم تری با مرورگرها داشتند؛ اینچنین بود که به مرور FLV جای خود را بین کاربران باز کرد و سایتهای زیادی از آن به عنوان فرمت استاندارد استفاده نمودند، اما همچنان مشکل درج و پخش مستقیم ویدئو در صفحات وب حل نشده باقی مانده بود، یعنی برای پخش کلیپ های FLV ناچاریم از پلاگین ها و پلیرهای جانبی استفاده نمائیم؛ به همین خاطر در نسخه جدید HTML که به HTML5 معروف است، این مسائل تا حدود زیادی حل شده است، اما مشکل این است که هنوز بسیاری از کاربران از مرورگرهای قدیمی استفاده می کنند (که از HTML5 پشتیبانی نمی کند) و این امکان را نمی توان در مرورگر آنها مورد استفاده قرار داد، لذا تا فراگیر شدن HTML5 ناچاریم از همان پلاگین ها استفاده نمائیم؛ در این آموزش سعی می کنیم هر دو روش را بیان کنیم.

 

درج و پخش فیلم با کدهای HTML5 و تگ video




تاریخ ارسال پست: یک شنبه 25 بهمن 1394 ساعت: 8:59
می پسندم نمی پسندم

رمان یاس فصل سوم پایان

رمان یاس فصل سوم

 

 

ﻣﺎﺷﯿﻦ را روﺷﻦ ﮐﺮدم و در ﻫﻤﺎن ﺣﺎل ﮔﻔﺘﻢ:
-ﯾﺎدم ﻧﻤﯿﺎد ﺗﺎ ﻗﺒﻞ از اﻣﺮوز ﺑﺮاي رﺳﻮﻧﺪن ﻣﻦ ﺑﻪ داﻧﺸﮕﺎه ﯾﺎ ﻣﺤﻞ ﮐﺎرم ﺳﺮاﻏﻢ اوﻣﺪه ﺑﺎﺷﯽ از اﯾﻦ ﺑﻪ ﺑﻌﺪﺷﻢ دﻟﯿﻠﯽ ﻧﺪاره! ﻫﻢ ﻣﺎﺷﯿﻦ دارم ﻫﻢ ﺗﻨﻢ
ﺳﺎﻟﻤﻪ ﻧﯿﺎز ﺑﻪ راﻧﻨﺪه ﺷﺨﺼﯽ ﻫﻢ ﻧﺪارم.

ﺑﯽ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻓﺮﻫﺎد ﮐﻪ دﺳﺘﺶ روي ﺳﻘﻒ ﺑﻮد و داﺷﺖ ﻧﻄﻖ ﻣﯿﮑﺮد ﮐﻪ:
-از اﯾﻦ ﺑﻪ ﺑﻌﺪ ﻣﯽ رﺳﻮﻧﻤﺖ و ﺣﻖ ﻧﺪاري ﺑﺪون ﻣﻦ...

ﮔﺎز دادم... از ﺗﻮي آﯾﻨﻪ ي ﺟﻠﻮ ﻧﮕﺎﻫﺶ ﮐﺮدم ﮐﻪ داﺷﺖ ﺧﺎك ﻫﺎي روي ﺷﻠﻮارش را ﻣﯽ ﺗﮑﺎﻧﺪ و در ﻫﻤﺎن ﺣﺎل ﺑﺮاﯾﻢ ﺧﻂ و ﻧﺸﺎن ﻣﯽ ﮐﺸﯿﺪ!

اﯾﻦ ﯾﮑﯽ را ﮐﺠﺎي دﻟﻢ ﻣﯽ ﮔﺬاﺷﺘﻢ؟


آﺧﺮﯾﻦ ﺟﻤﻠﻪ را ﻫﻢ ﺗﻮي ﺟﺰوه ام ﻧﻮﺷﺘﻢ و ﺑﺎ ﺻﺪاي ﺧﺴﺘﻪ ﻧﺒﺎﺷﯿﺪ اﺳﺘﺎد، ﻧﻔﺴﯽ از ﺳﺮ آﺳﻮدﮔﯽ ﮐﺸﯿﺪم. ﺑﺎ ﺣﻮﺻﻠﻪ ﺗﮏ ﺗﮏ اﻧﮕﺸﺖ ﻫﺎي دﺳﺘﻢ را
ﺷﮑﺴﺘﻢ ﺗﺎ ﮐﻤﯽ از ﺧﺴﺘﮕﯿﺸﺎن ﮐﻢ ﺷﻮد.
ﺑﯽ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻣﻬﺸﯿﺪ ﮐﻪ داﺷﺖ وﺳﺎﯾﻠﺶ را ﺟﻤﻊ ﻣﯿﮑﺮد ﮐﯿﻔﻢ را روي دوﺷﻢ اﻧﺪاﺧﺘﻢ و از ﮐﻼس ﺧﺎرج ﺷﺪم. ﺻﺪاي ﻣﻬﺸﯿﺪ ﺗﻮي راﻫﺮوي داﻧﺸﮕﺎه

ﭘﯿﭽﯿﺪ:
-ﻫﻮووو ﮐﺠﺎ ﻣﯽ ري ؟ ﺻﺒﺮ ﮐﻦ ﻣﻨﻢ ﺑﯿﺎم!

آﻗﺎي اﺑﺮاﻫﯿﻤﯽ ﮐﻪ ﮐﻨﺎر دوﺳﺘﺶ اﯾﺴﺘﺎده ﺑﻮد ﺑﺎ دﯾﺪن ﺳﺮﯾﻊ ﮔﻔﺖ:
-ﺑﺒﺨﺸﯿﺪ ﺧﺎﻧﻮم ...
ﺳﺮم را ﺑﻪ ﺳﻤﺘﺶ ﭼﺮﺧﺎﻧﺪم... ﭼﻪ اﺻﺮاري داﺷﺖ ﻣﺮا ﺧﺎﻧﻮم  ﺻﺪا ﮐﻨﺪ؟ ﻣﮕﺮ ﻓﺎﻣﯿﻠﯽ ام ﭼﻪ اﯾﺮادي داﺷﺖ؟


تاریخ ارسال پست: شنبه 24 بهمن 1394 ساعت: 22:31
می پسندم نمی پسندم

رمان یاس فصل دوم

رمان یاس فصل دوم

 

 

رﺳﻮﻟﯽ روي ﺻﻨﺪﻟﯽ اش ﻧﺸﺴﺖ و ﺑﺎ ﻟﺒﺨﻨﺪي ﭘﺪراﻧﻪ ﮔﻔﺖ:
-ﺑﺮاي اﯾﻦ ﻫﻤﻪ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﺑﻮدن ﻧﯿﺎز ﺑﻪ وﮐﯿﻞ دارن. ﺑﻪ ﺧﺎﻃﺮ اﯾﻦ ﮐﻪ ﮐﺎرﺷﻮن واردات و ﺻﺎدراﺗﻪ زﯾﺎد ﺑﺎ ﮔﻤﺮك درﮔﯿﺮ ﻣﯽ ﺷﻦ. اﯾﻦ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﯾﻦ دﻟﯿﻞ

ﺑﺮاي داﺷﺘﻨﻪ ﯾﻪ وﮐﯿﻞ ﻓﻮل ﺗﺎﯾﻢ و ﺣﺮﻓﻪ اي ﻫﺴﺘﺶ.
زﯾﺮ ﻟﺐ آﻫﺎﻧﯽ ﮔﻔﺘﻢ و دوﺑﺎره ﻣﺸﻐﻮل ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ي ﭘﺮوﻧﺪه ي ﺻﺎدرات ﻓﺮش ﺷﺪم.


ﮐﯿﻔﻢ را روي ﻣﺒﻞ اﻧﺪاﺧﺘﻢ و ﺧﻮدم ﻫﻢ ﮐﻨﺎرش وﻟﻮ ﺷﺪم.
-ﭼﺎﯾﯽ ﯾﺎ ﺷﺮﺑﺖ ؟

ﻣﻘﻨﻌﻪ ام را ﮔﻮﺷﻪ اي ﭘﺮت ﮐﺮدم و ﮔﻔﺘﻢ:

-زﺣﻤﺖ ﻧﮑﺶ ﻣﺎدر ﺟﻮن، ﺗﺸﻨﻪ اﻣﻪ. ﺧﻮدم ﻣﯿﺎم آب ﻣﯽ ﺧﻮرم.
ﭘﺎﻫﺎﯾﻢ را روي ﻣﯿﺰ ﮔﺬاﺷﺘﻢ، ﺳﺮم را ﺑﻪ ﭘﺸﺘﯽ ﻣﺒﻞ ﺗﮑﯿﻪ دادم و ﭼﺸﻢ ﻫﺎﯾﻢ را ﺑﺴﺘﻢ.

-ﺗﻮ ﮐﯽ ﻣﯽ ﺧﻮاي درﺳﺖ ﺑﺸﯽ دﺧﺘﺮ؟ ﺻﺪ ﺑﺎر ﮔﻔﺘﻢ ﭘﺎﺗﻮ ﻧﺰار روي ﻣﯿﺰ... وﺳﺎﯾﻠﺖ رو ﭘﺨﺶ و ﭘﻼ ﻧﮑﻦ... روي ﻣﺒﻞ ﻧﺨﻮاب... ﺣﺮف ﺗﻮ ﮔﻮﺷﺖ ﻧﻤﯽ
ره اﺻﻼ!
ﺑﺎ ﺻﺪاﯾﯽ ﮐﻪ ﺧﻮاب آﻟﻮد ﺷﺪه ﺑﻮد ﮔﻔﺘﻢ:



تاریخ ارسال پست: شنبه 24 بهمن 1394 ساعت: 22:23
می پسندم نمی پسندم

رمان یاس فصل اول

رمان یاس

فصل اول

مقدمه

" ﻣﺎدرش او را درون ﮐﻤﺪ ﻧﺸﺎﻧﺪ و ﮔﻔﺖ:
- ﻋﺰﯾﺰم ﻫﺮ اﺗﻔﺎﻗﯽ اﻓﺘﺎد از اﯾﻦ ﺟﺎ ﺑﯿﺮون ﻧﻤﯿﺎي، ﻓﻬﻤﯿﺪي؟ ﺑﻪ ﺻﺪاﻫﺎي ﺑﯿﺮون ﻫﻢ اﻫﻤﯿﺖ ﻧﺪه... اﯾﻨﺎ ﻫﻤﻪ اش ﯾﻪ ﺷﻮﺧﯿﻪ... ﯾﻪ ﺷﻮﺧﯿﻪ ﺑﺰرﮔﻮﻧﻪ

ﮐﻪ ﺑﭽﻪ ﻫﺎ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﮔﻮش ﺑﺪن...
ﻧﮕﺎه ﭘﺮﯾﺸﺎن ﻣﺎدرش ﺑﻪ ﺳﻤﺖ در ﭼﺮﺧﯿﺪ و ﺛﺎﻧﯿﻪ اي ﺑﻌﺪ دوﺑﺎره ﻧﮕﺎﻫﺶ را ﺑﻪ  دوﺧﺖ:
-ﺣﺎﻻ ﺑﯿﺎ ﯾﮑﯽ از ﺷﻌﺮاﯾﯽ ﮐﻪ ﺑﻬﺖ ﯾﺎد دادم ﺑﺎ ﻫﻢ ﺑﺨﻮﻧﯿﻢ...

ﺻﺪاي زﻣﺰﻣﻪ ي ﻣﺎدرش در ﮔﻮﺷﺶ ﭘﯿﭽﯿﺪ:
-ﯾﻪ دﺧﺘﺮ دارم ﺷﺎه ﻧﺪاره

از ﺧﻮﺷﮕﻠﯽ ﺗﺎ ﻧﺪاره
ﺑﻪ ﮐﺲ ﮐﺴﻮﻧﺶ ﻧﻤﯽ دم...



تاریخ ارسال پست: شنبه 24 بهمن 1394 ساعت: 22:12
می پسندم نمی پسندم

مخفی کردن عناصر وب با CSS

مخفی کردن عناصر وب با CSS

گاهی مواقع در طراحی صفحات وب و کدنویسی HTML و CSS ممکن است بنا به دلایل مختلف نیاز به این داشته باشیم که مواردی را از چشم کاربران عادی پنهان و مخفی کنیم، به طور مثال شرایطی پیش می آید که بخواهیم بین کاربران عادی و ربات ها تفکیک قائل شویم، یعنی به طور مثال یک فیلد را فقط به ربات ها نشان دهیم، در چنین شرایطی برخی ترجیح می دهند از برنامه نویسی سمت سرور مانند PHP یا ASP در این گونه موارد استفاده کنند و برخی نیز به جاوا اسکریپت متوصل می شوند، اما در کنار همه این روش ها که در جای خود کاربرد دارند، شاید یکی از بهترین و کاربردی ترین راه ها، استفاده از قابلیت های CSS باشد که در ادامه آموزش به آنها اشاره می کنیم.

چرا عناصر را در صفحه وب پنهان می کنیم؟


شاید این سوال در ذهنتان باشد که چه نیازی است عناصر را در صفحات وب مخفی و پنهان کنیم؟
البته این کار همیشه هم ضرورت ندارد، بلکه استفاده از این قابلیت در صفحات وب بستگی به شرایط و نیاز شما دارد، به طور مثال فرض کنید یک سیستم ضد ارسال هرزنامه یا اسپم ایجاد کرده اید که متکی بر پر شدن یا نشدن یک فیلد در یک فرم HTML است، به این صورت که اگر فیلد مورد نظر پر شود یعنی کاربر یک ربات است و اگر خالی باشد یعنی کاربر یک انسان است، همان طور که می دانیم ربات ها صفحات وب را معمولا بدون پردازش CSS و به صورت کد HTML دریافت می کنند، لذا آن فیلد مخفی برای آنها قابل رویت است و بنابراین به همراه سایر فیلدهای موجود در فرم، آن را هم به احتمال خیلی زیاد با عباراتی پر می کنند، اما با مخفی کردن فیلد برای کاربران عادی آنها نمی توانند در شرایط معمولی فیلد را مشاهده کنند و لذا نباید اطلاعاتی در آن وارد نمایند، حتی می توان با درج عبارتی مانند "در این فیلد چیزی ننویسید" کاربرانی که استایل CSS در مرورگرشان غیر فعال است را نیز راهنمایی کرد، یا به طور مثال اگر بخواهیم یک ابزار یا یک عبارت، بنا به دلایل مختلف فقط برای ربات ها قابل رویت باشد، نیاز به استفاده از CSS است.

استفاده از display:none


تاریخ ارسال پست: شنبه 24 بهمن 1394 ساعت: 19:34
می پسندم نمی پسندم

ساخت منوی کشویی با تگ ul li و css

ساخت منوی کشویی با تگ ul li و css

همانطور که می دانیم، امروزه از کدها و استایل های css علاوه بر کاربرد های معمول و روزمره، برای خلق جلوه های خاص در بستر وب، استفاده های زیادی می شود، یکی از این جلوه ها که محبوبیت زیادی نیز بین طراحان وب دارد، خلق منوهای کشویی (بازشونده) یا به اصطلاح drop down مبتنی بر تگ های ul li و css است، به این صورت که لیستی از منوها با قابلیت داشتن زیر مجموعه که تنها هنگام بردن ماوس روی آنها، ظاهر می شوند و با خارج کردن ماوس، مجددا به طور خودکار محو می شوند؛ نوع پیشرفته تر این منوها با جاوا اسکریپت یا جی کئوری (jQuery) نیز وجود دارد که البته یک قاعده نانوشته در وب می گوید هر چه قدر ظرافت و جلوه های ویژه کار افزایش یابد، به همان نسبت از سازگاری کم می شود، به هر صورت در این آموزش می خواهیم با نحوه ساخت منوهای کشویی یا به عبارتی بازشونده، مبتنی بر تگ ul li و css آشنا شویم.

چرا از ul li استفاده کنیم؟


اینکه چرا باید برای ساختن منوهای بازشونده از تگ ul li استفاده کنیم به این علت است که در درجه اول این نوع منوها از لحاظ موتورهای جستجو به راحتی قابل فهم و ایندکس شدن هستند که به اصطلاح به آنها Search Engine Friendly گویند، از طرفی برای کاربرانی که به هر دلیل از استایل css نمی توانند استفاده کنند (screen readers)، وجود منوهای مبتنی بر تگ های ul li باعث می شود که علی رغم غیر فعال بودن استایل css، همچنان منوها به صورت دسته بندی شده و زیرمجموعه ای قابل روئیت و استفاده باشند؛ دلیل دیگر نیز می تواند اصولی تر بودن کدنویسی باشد، در html مبحثی تحت عنوان semantic یا معنایی وجود دارد که به طور خلاصه مفهوم آن، استفاده ی به جا از تگ ها است، مثلا برای ایجاد لیستی از آیتم ها، تگ ul li کاربرد دارد و نباید از موارد مشابه که فلسفه ای متفاوت دارند، استفاده شود.

ساخت چارچوب کار با html


تاریخ ارسال پست: شنبه 24 بهمن 1394 ساعت: 19:33
می پسندم نمی پسندم

ساخت منوی آبشاری (عمودی) با تگ ul li و css


ساخت منوی آبشاری (عمودی) با تگ ul li و css

در مطالب قبلی از بخش آموزش های کاربردی، با نحوه ساخت چند نوع منوی متفاوت مبتنی بر css و تگ های ul و li آشنا شدیم، همچنین به ضرورت استفاده از تگ های استاندارد ایجاد کننده لیست در html و اهمیت آنها برای موتورهای جستجو و نیز بالابردن قابلیت کاربری (accessibility) صفحه وب، اشاره کردیم، این بار در ادامه آموزش ها، می خواهیم با نحوه طراحی و ایجاد منوی آبشاری یا عمودی (vertical) با تگ ul li و استفاده صرف از css آشنا شویم، از نقاط قوت این منو سازگاری با زبان فارسی و نمایش یکسان در مرورگرهای مختلف و در عین حال سبک و کم حجم بودن آن است، البته ناگفته نماند که تمام امکانات این منو در مرورگر اینترنت اکسپلورر نسخه 6 قابل استفاده نیست.

 

ایجاد چارچوب کار با html و تگ ul li


قبل از هر چیز، طبق روال باید چارچوب منوهای خود را با استفاده از تگ های ساخت لیست در html یعنی دو تگ ul و li شکل دهیم، در این رابطه به صورت مفصل در آموزش مقدماتی css گفته ایم که می توانید مطلب مربوطه را در لینک زیر مطالعه کنید:



تاریخ ارسال پست: شنبه 24 بهمن 1394 ساعت: 14:39
می پسندم نمی پسندم

ساخت بلاک شناور عمودی با CSS

ساخت بلاک شناور عمودی با CSS

حتما تا به حال سایت های زیادی را مشاهده کرده اید که در حاشیه صفحات خود منویی به صورت عمودی و شناور را به طور مثال برای بخش تماس یا پشتیبانی در نظر گرفته و نمایش می دهند، شاید برایتان جالب باشد که بدانید این نوع منوها چگونه ساخته می شوند و چگونه می توانید اینچنین ابزاری را به صورت سفارشی برای سایتتان داشته باشید، البته همان طور که می توان حدس زد، این امکان نیز به کمک خواص CSS قابل ایجاد است که در ادامه این آموزش، حتی الامکان به صورت مختصر و مفید می خواهیم نمونه ای از آن را طراحی و بررسی کنیم.

 

استایل CSS برای ایجاد منوی شناور


همان طور که گفتیم، برای ایجاد منوی شناور به صورت عمودی باید از CSS و خاصیت های آن استفاده کنیم، در نمونه کد زیر به همین روش منوی شناوری را در سمت چپ - پائین صفحه نمایش ثابت کرده ایم



تاریخ ارسال پست: شنبه 24 بهمن 1394 ساعت: 14:38
می پسندم نمی پسندم

حذف اسکرول افقی (horizontal scroll) با css


حذف اسکرول افقی (horizontal scroll) با css

گاهی مواقع در طراحی صفحات وب موقعیت هایی پیش می آید که باعث سردرگمی و به زحمت افتادن طراح می شود، مثلا فرض کنید قالبی را برای وبلاگ یا سایتی کدنویسی کرده اید و انتظار دارید مطابق سلیقه شما محتوا را نشان دهد، اما ناغافل متوجه می شوید که یک جای کار اشکال دارد و اسکرولی افقی در پائین مرورگر دیده می شود، اگر این اتفاق برای شما هم رخ داده است، جای نگرانی نیست، در این یادداشت به بررسی علت به وجود آمدن این مشکل و راه حل برطرف کردن آن به کمک css خواهیم پرداخت.

چرا اسکرول افقی در صفحه یا بلاک div ایجاد می شود؟

 


علت عمده این مشکل به تعریف نادرست یا ناهماهنگ عرض اِلمان های صفحه یا بلاک div مربوط می شود، مثلا اگر بلاکی با پهنای 200 پیکسل را در بلاکی دیگر با عرض 190 پیکسل قرار دهید (به صورت تودرتو (nested) یا آشیانه ای)، مسلما در حالت عادی با مشکل اسکرول افقی و نواری آبی رنگ در زیر آن مواجه خواهید شد، یا اگر در اسکلت بندی قالب سایت یا وبلاگ خود، عرض زیادی برای چارچوب کار در نظر بگیرید که این عرض از اندازه صفحه نمایش کاربران بیشتر باشد، مرورگر به صورت خودکار اسکرول افقی را نشان خواهد داد.

چرا باید اسکرول افقی را حذف کنیم؟



تاریخ ارسال پست: شنبه 24 بهمن 1394 ساعت: 14:37
می پسندم نمی پسندم

چسبیدن فوتر قالب به پائین صفحه با CSS


چسبیدن فوتر قالب به پائین صفحه با CSS

امروزه طراحی قالب وب (سایت، وبلاگ و...) بدون سر و کار داشتن با استایل نویسی CSS امری تقریبا غیر قابل تصور است، از این گذشته حتی آنهایی که در این باره تجربه اندکی دارند نیز به خوبی واقف هستند که صرف آشنایی با خاصیت ها و کارکردهای عادی کدهای CSS، جوابگوی تمام نیازها و ایده های طراح قالب نخواهد بود، از این رو همیشه مواردی پیش می آید که پا را از قواعد ساده CSS فراتر گذاشته و با تکنیک های ویژه آن کار کنیم، به هر صورت با ذکر این مقدمه در این آموزش می خواهیم یک تکنیک جالب در طراحی وب را با هم مرور کنیم و آن آشنایی با نحوه به اصطلاح چسباندن فوتر قالب به پائین صفحه با CSS است.

منظور از چسباندن فوتر به انتهای قالب


قبل از اینکه وارد مباحث کدنویسی و نوشتن استایل CSS شویم، بد نیست یادآوری کنیم که منظور از این تکنیک چیست؟
به طور خلاصه و در شرایط عادی، هنگامی که ارتفاع قالبمان از ارتفاع صفحه نمایش کوچکتر است، مرورگر به صورت پیش فرض قالب (و فوتر آن را) به بالاترین حد ممکن هدایت کرده و از انتهای صفحه نمایش فاصله می گیرد، این موضوع در حالتی که بخواهید فوتر همواره به پائین صفحه چسبیده باشد مشکل زا خواهد بود.

 

کدنویسی HTML و CSS




تاریخ ارسال پست: شنبه 24 بهمن 1394 ساعت: 14:36
می پسندم نمی پسندم

تنظیمات css مخصوص مرورگر اینترنت اکسپلورر

تنظیمات css مخصوص مرورگر اینترنت اکسپلورر

شاید به عنوان یک کاربر در دنیای وب، هر روز به سایت ها و وبلاگ های مختلفی سر بزنیم و بیش از هر چیز، رسیدن به محتوای مورد نظر برایمان مهم باشد، فارغ از اینکه ظاهر یک سایت چگونه است و چه معایب و محاسنی دارد، مطلبمان را می خوانیم و در آخر هم آن صفحه را ترک می کنیم، در حالی که برای مدیران حرفه ای وبسایت ها و وبلاگ ها، اینکه همه کاربرانشان بتوانند از محتوای آنها به یک شکل استفاده کنند، اهمیت زیادی دارد، جالب است اگر بدانید که مرورگرهای وب اگرچه از قوانین مشترکی پیروی می کنند، اما هر کدام در نحوه تفسیر این قوانین ساز خودشان را می نوازند، البته هرچه که پیش تر می رویم، سازگاری مرورگرها و یکسان سازی آنها نیز بیشتر می شود، اما دردسر همیشگی طراحان وب یعنی مرورگر اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer) در این بین سرآمد مرورگرهای غیر استاندارد است، به همین دلیل شرکت مایکروسافت (خالق و مالک این مرورگر) که گویا از شاهکار خود اطلاع داشته، برای تنظیم استایل css مخصوص مرورگر خود (در نسخه های مختلف)، قابلیتهایی تحت عنوان پیام های شرطی یا (Conditional Comments) و هک هایی ویژه پیشنهاد داده است که بد نیست نگاهی به آنها بیندازیم.

چرا باید تنظیمات مخصوص مرورگر اینترنت اکسپلورر را انجام دهیم؟

 


شاید برای شما هم جای سوال باشد که چرا باید تنظیمات مخصوص اکسپلورر را در صفحه خود داشته باشیم، البته پاسخ سوال این است که این کار همیشه هم ضروری نیست، اگر صفحه شما به خوبی در نسخه های مختلف اینترنت اکسپلورر و سایر مرورگرها نشان داده می شود و تمام عناصر سر جای خودشان هستند، دیگر نیازی نیست از تنظیمات جداگانه استفاده کنید، چرا که هدف از تنظیم جداگانه استایل css سازگار کردن آن با نسخه های مختلف اکسپلورر از لحاظ نمایش ظاهری و یا مثلا درست عمل کردن امکانات مبتنی بر css است.

برای تنظیم یک ویژگی css خاص اکسپلورر، چه روش هایی وجود دارد؟



تاریخ ارسال پست: شنبه 24 بهمن 1394 ساعت: 14:35
می پسندم نمی پسندم

تنظیم موقعیت و حذف فاصله بلاک های div با استفاده از css


تنظیم موقعیت و حذف فاصله بلاک های div با استفاده از css

اگر یک طراح وب تقریبا حرفه ای یا لااقل علاقمند به طراحی قالب شخصی برای وبلاگ یا سایت خود باشید، حتما با کدهای css آشنا هستید و بارها از آن در شکل دهی فرم و ظاهر صفحات  استفاده کرده اید؛ اگرچه نمای کلی کار با css چندان پیچیده نیست ولی جزئیات و ریزه کاری ها همیشه باعث می شوند که نکاتی هرچند ساده، به نظر مبهم و حل نشده باقی بمانند، به همین خاطر در این مطلب یکی از شایع ترین این موارد را با هم مرور خواهیم کرد و آن تنظیم فاصله بلاک ها و لایه های div از حاشیه صفحه و همچنین قرار دادن آن در وسط (center) به کمک css است.

خاصیت هایی که برای وسط (center) قرار دادن، ایجاد یا حذف فاصله (حاشیه) به آنها نیاز داریم margin و padding هستند.

 

حذف حاشیه بلاک با استفاده از css




تاریخ ارسال پست: شنبه 24 بهمن 1394 ساعت: 14:34
می پسندم نمی پسندم

آموزش استفاده از فونت فارسی در وب با CSS

آموزش استفاده از فونت فارسی در وب با CSS

یکی از قابلیت های خوب افزوده شده به CSS در نسخه 3، امکان استفاده از فونت هایی است که پیش از این تنها در سیستم عامل کاربران قابل نمایش و استفاده بودند، چرا که در وب به طور معمول تنها فونت های خاصی که در تمام سیستم عامل ها نصب و قابل اجرا هستند، پشتیبانی می شود و بقیه موارد به صورت پیش فرض (به طور مثال با فونت Arial) نمایش داده خواهند شد، از این رو توسعه دهنده گان CSS، به فکر راه حل این مشکل افتادند تا اینکه در نسخه سه خاصیتی با نام font-face@ معرفی شد، البته در ادامه خواهیم دید که استفاده از این خاصیت آنچنان هم به سادگی حالت معمول تعریف یک فونت نیست و به اصطلاح ریزه کاری هایی دارد.

مزایا و معایب استفاده از فونت فارسی در وب


قبل از پرداختن به ادامه آموزش، بد نیست به طور مختصر به مزایا و معایب استفاده از فونت فارسی در وب بپردازیم، همان طور که می دانید فونت های از پیش تعریف شده و استاندارد وب (فونت های امن وب!) برای زبان فارسی محدود به چند نوع (از جمله Tahoma ، Arial و...) است، از این جهت استفاده از سایر فونت ها به دلیل تنوع، زیبایی و کمک به خواناتر شدن مطالب می تواند مفید باشد، اما متاسفانه این کار موجب افزایش حجم کلی صفحه نیز خواهد شد، چرا که اکثر فونت ها معمولا حجمی بیش از 30 کیلوبایت دارند و این در مجموع باعث کندتر شدن سرعت بارگذاری صفحات می شود، البته شاید در نگاه اول این اندازه چندان به چشم نیاید، اما وقتی حجم سایر المان ها، استایل ها و فایل های جاوا اسکریپت احتمالی را به آن اضافه کنیم، در مجموع قالب سایت یا وبلاگ به اصطلاح سنگینی از لحاظ حجم خواهیم داشت، از طرفی مخصوصا در مورد فونت های فارسی و در برخی مرورگرها، ظاهرا برای کاراکترهای خاصی، هنوز مشکلاتی وجود دارد، لذا توصیه می شود از این قابلیت بر اساس نیاز و با سنجش سایر شرایط گفته شده استفاده شود.

آشنایی با خاصیت font-face@ در css3


تاریخ ارسال پست: شنبه 24 بهمن 1394 ساعت: 14:30
می پسندم نمی پسندم

ایجاد منوهای زیبا برای سایت یا وبلاگ با استفاده از تکنیک CSS

ایجاد منوهای زیبا برای سایت یا وبلاگ با استفاده از تکنیک CSS

یکی از قابلیت های کاربردی و زیبای css امکان ایجاد جلوه های ویژه بصری ساده تا پیشرفته است که معمولا در اکثر مرورگرهای استاندارد نیز پشتیبانی می شوند، اگر چه برای سازگاری بیشتر در کنار کدهای css از javascript نیز استفاده می شود اما در این آموزش، شیوه ساخت منویی ساده، سبک و در عین حال زیبا و سازگار را خواهیم گفت که می تواند حداقل به عنوان سرآغازی برای طرح های بزرگتر مورد استفاده قرار گیرد، از منوهای css می توانید در سربرگ وبلاگ یا سایتتان با هدف زیبا سازی یا تسهیل دسترسی استفاده کنید؛ برای راحتی شما و جلوگیری از پیچیده شدن موضوع، آموزش همراه توضیح و مثال آنلاین است.

 

ایجاد منوهای اینتراکتیو با فتوشاپ و css


ابتدا یک تصویر با اندازه ارتفاع 120 پیکسل (که از دو نیمه ی 60 پیکسلی تشکیل شده)، در برنامه های گرافیکی مانند فتوشاپ ایجاد می کنیم، از آنجایی که برای ایجاد منوهای اینتراکتیو، از عنصر کلیدی background-position با مقادیر متفاوت در حالت عادی و hover استفاده خواهیم کرد، لذا تصویر ما باید در دو قسمت خود، دارای دو ویژگی متفاوت باشد، تا هنگامی که در حالت فعال قرار می گیرد، متمایز به نظر برسد.



تاریخ ارسال پست: شنبه 24 بهمن 1394 ساعت: 14:28
می پسندم نمی پسندم

ایجاد بلاک و تصویر شفاف (transparent) با استفاده از css3

ایجاد بلاک و تصویر شفاف (transparent) با استفاده از css3

امروزه در طراحی صفحات وب، استفاده از تصاویر شفاف و یا به اصطلاح transparent امری مرسوم است، به طور مثال ممکن است طراحان قالب وبلاگ ها یا سایت ها، در طراحی پس زمینه مطالب، آن را کمی شفاف کنند تا تصویری که در زیر بلاک مطلب قرار دارد به صورت نیمه شفاف دیده شود، استفاده از این تکنیک پیش تر با تصاویر png ممکن بود، اما مشکل همیشگی یعنی مرورگر غیر استاندارد و ضعیف اینترنت اکسپلورر (IE) قادر به نمایش این تصاویر با زمینه شفاف نبود، لذا طراحان وب به فکر جایگزینی برای این تکنیک برآمدند و از جاوا اسکریپت و بعدها css بدین منظور استفاده کردند، در این مطلب قصد داریم نحوه ایجاد تصاویر و بلاک های div شفاف را با css آموزش دهیم.

عنصر استانداردی که در css3 برای ایجاد لایه های شفاف تعریف شده، opacity نام دارد که به معنی تاری و کدری است، البته برای مرورگرهای قدیمی تر که از css3 پشتیبانی نمی کنند باید از مقادیر دیگری تحت عنوان ms-filter، filter، moz-opacity و khtml-opacity استفاده کنیم.

 

ایجاد بلاک و تصور شفاف با عنصر opacity در css3:




تاریخ ارسال پست: شنبه 24 بهمن 1394 ساعت: 14:23
می پسندم نمی پسندم

نمایش نتایج پایگاه داده و فایل php با آژاکس (ajax)

نمایش نتایج پایگاه داده و فایل php با آژاکس (ajax)

همانطور که پیش از این در بخش آموزش های مقدماتی گفتیم، یکی از کاربردهای فناوری موسوم به آژاکس (ajax) در صفحات وب، رد و بدل کردن اطلاعات و نمایش آنها بدون رفرش شدن صفحه است، یعنی تمام فعل و انفعالات در پشت زمینه انجام می شوند و در سمت کاربر تقریبا جزء نمایش نتایج، اتفاق خاصی رخ نمی دهد، در این مطلب نیز کدی کاربردی را قرار داده ایم که به کمک آن می توانید در هر لحظه پس از انتخاب لیستی از فرم و منوی انتخاب شونده، نتایج را از یک فایل php یا پایگاه داده فراخوانی کنید و به نمایش دربیاورید، این کد برخلاف کتابخانه های جی کئوری (jquery) و امثال آن اصلا حجم زیادی ندارد و کاملا استاندارد است.

 

کد آژاکس و html

P ابتدا به کد آژاکس و HTML زیر احتیاج داریم که در آن با تنظیم توابع جاوا اسکریپت و آژاکس، درخواستی به سرور، بدون رفرش شدن صفحه و در پس زمینه ارسال شده و پاسخ، دریافت می شود
برای نمایش جدول نتایج پرس و جو از دیتابیس یا یک فایل PH



تاریخ ارسال پست: جمعه 23 بهمن 1394 ساعت: 21:40
می پسندم نمی پسندم

نمایش زنده آمار و اطلاعات با آژاکس (Ajax)

نمایش زنده آمار و اطلاعات با آژاکس (Ajax)

یکی از قابلیت های منحصر به فرد برنامه نویسی ترکیبی آژاکس (ترکیبی از جاوا اسکریپت و xml)، امکان پردازش زنده آمار و اطلاعات و ارسال و دریافت آنها در لحظه است، شاید تا به حال نمونه ای از این نوع کدها و برنامه های مبتنی بر آژاکس (Ajax) را دیده باشید، مثلا در برخی سیستم های نمایش آمار بازدیدکنندگان، قسمتی تحت عنوان نمایش زنده آمار وجود دارد که در هر لحظه، اطلاعات خوبی از اینکه کاربرانتان مثلا از چه کشورهایی هستند، به دنبال چه مطالبی می گردند و در حال دیدن کدام صفحه از سایت یا وبلاگ شما هستند را نشان می دهد که می تواند در کمک به شناخت بهتر نیازهای آنها و ایجاد محتوایی مفید تر و خیلی چیزهای دیگر به کار آید، جالب است اگر بدانید این نمایش زنده آمار، معمولا با آژاکس یا فِریم وُرک (Framework) های مبتنی بر آن قابل دست یافتن است، متاسفانه در وب و مخصوصا در وب فارسی، تا به امروز منبع خوبی برای اینگونه مسائل ارائه نشده است، به همین دلیل در این مطلب می خواهیم روش پایه ای انجام این کار را در حد امکان آموزش دهیم.

 

چگونه با آژاکس (Ajax) آمار و اطلاعات را به طور زنده نمایش دهیم؟


شاید اولین سوالی که به ذهن می رسد این باشد که چگونه با آژاکس (Ajax) آمار و اطلاعات را به طور زنده نمایش دهیم؟ پاسخ این است که آژاکس از قابلیتی برخوردار است که می توان به کمک آن در پس زمینه و بدون بارگذاری مجدد صفحه، درخواست هایی به سرور ارسال کرد و پاسخ آن را نیز دریافت کرده و نشان داد، از طرفی شروع توابع در آژاکس که خود مبتنی بر برنامه نویسی جاوا اسکریپت (Javascript) است با یک رویداد آغاز می شود، این رویداد می تواند کلیک کاربر بر روی یک دکمه (onclick) یا بارگذاری (onload) صفحه و یا هر رویداد استاندارد تعریف شده در جاوا اسکریپت باشد (مثلا ممکن است ما به محض بارگذاری یک صفحه شروع به ارسال و دریافت زنده اطلاعات با آژاکس کنیم)، پس از اینکه موتور آژاکسی ما به حرکت می افتد می توان در داخل همان موتور (که در واقع تابعی به زبان جاوا اسکریپت و xml است)، طبق شرایط خاصی با ایجاد وقفه های کوتاه، درخواست به سرور را تکرار کرد و نتیجه را نشان داد و مجددا تا زمانی که مورد نیاز است، این فعل و انفعال را ادامه داد، این کار به صورت ساده سبب می شود که بتوانیم اطلاعات ذخیره شده در دیتابیس یا فایل های php و یا حتی فایل های متنی را به طور زنده دریافت کنیم و نتایج را نمایش دهیم



تاریخ ارسال پست: جمعه 23 بهمن 1394 ساعت: 21:36
می پسندم نمی پسندم

نمایش داینامیک و صفحه به صفحه مطالب با آژاکس

نمایش داینامیک و صفحه به صفحه مطالب با آژاکس

استفاده از آژاکس (ajax) به عنوان فناوری نوین در عرصه وب، خیلی از مواقع گزینه مناسبی است برای نمایش محتوا به صورت حرفه ای تر، صرفه جویی در استفاده از امکانات سرور و همچنین کمک به بارگذاری سریع تر صفحات، مخصوصا برای کاربرانی که از سرعت اینترنت پائینی استفاده می کنند؛ با این وجود اگر بخواهیم از فِریم وُرک های (Framework) آژاکسی که بعضا حجمی فراتر از 75 کیلوبایت دارند، برای پروژه ها و صفحات معمولی خود استفاده کنیم، لااقل با وضعیت کیفیت اینترنت در کشورمان جور در نمی آید، پس بهتر است کدهای سبک و ساده اما با قدرتمندی و کاربری مشابه را جایگزین آنها کنیم، ارزش این کار در استفاده های آموزشی و قابل فهم تر بودن این شیوه است، به همین منظور در این مطلب، اسکریپتی کاربردی را قرار داده ایم که به کمک آن می توانید محتوای html را به صورت صفحه به صفحه و به شکلی حرفه ای بارگذاری کنید و نمایش دهید.

 

قبل از پرداختن به ادامه آموزش یادآور می شویم که این کد توسط برنامه نویسان خارجی و در اصل سازگار با زبان انگلیسی نوشته شده که برای راحتی کاربران، متناسب با زبان فارسی بهینه سازی شده است تا به بهترین شکل و بدون نقص قابل استفاده باشد.

دانلود اسکریپت نمایش داینامیک مطالب با آژاکس



تاریخ ارسال پست: جمعه 23 بهمن 1394 ساعت: 21:35
می پسندم نمی پسندم

ليست صفحات

تعداد صفحات : 116